RavzaGul.com
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
nurgül Admin
Mesaj Sayısı : 3494 Nerden : İstanbul Reputation : 3 Kayıt tarihi : 04/11/09
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 03.04.10 20:21 | |
| Yeter didindiğin dilendiğin. Bak etrafına acın, sancın var. Şu dünyada üç metrelik bezin var. Bedestenler senin olsa ne fayda olmasa ne fayda. İnsan yaşlanınca bütün organları gibi sabrı da zayıflar. İki çift söze dayanamaz, naz edip alınganlaşır. Bir yudumcuk bir şey içemez kusuverir. Ancak Allah Aşk'ıyla sarhoş olan ......ihtiyar iç yüzü tertemiz bir çocuk gibidir. (Hz.Mevlana) | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 04.04.10 1:34 | |
| SANA GELiYORUM YÂ RAB! Nazlı gelin edâsıyla Bir salavat sedâsıyla Dostların son duâsıyla Sana geliyorum Yâ Rab! . Güllerinden naz alarak Duâsından haz alarak Tövbe ettim söz alarak Sana geliyorum Yâ Rab! . İmanımız özümüzde Birliğin tek sözümüzde Dünya yokki gözümüzde Sana geliyorum Yâ Rab! Zikir ile tı...kanarak Gü......nahlardan yıkanarak Gül suyuyla yıkanarak Sana geliyorum Yâ Rab! | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 04.04.10 1:35 | |
| Zalim nefis coşma, yalan Dünya malına.Hiç güvenme sakın, şöhretine şanına. Bakarsınki, ömür bitmiş, kalmaz yarına.Dünyaya bir hükümdar, olsan'ki ne yazar? İblisin dostluğu inan imanı bozar.Ruhun elbisesi olan bedenler azar. Gireceğin yer, iki metrelik bir mezar.Kefenin, has ipekten olsaki ne yazar? Hak'tan emir gelir ise,......... bakki ölürsün.Çıplak geldin yine vallah, çıplak gidersin. Sırat'ı mustakim nedir? onu bilesin.Öldükten sonrası bilsenki ne, ne yazar? | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 04.04.10 1:35 | |
| Gençliğin kıymetini ihtiyarlar, huzurun kıymetini huzursuzlar, sıhhatin kıymetini hastalar, hayatın kıymetini ölüler bilir | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 04.04.10 1:36 | |
| İnsanı inciten kişinin, Allâh’ı incittiğinden haberi yoktur. O bilmiyor ki, bu küpün suyu, Hakk ırmağının suyu ile birleşmiştir.. (Hz. Mevlana) | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 04.04.10 1:36 | |
| Senin bulunduğun yerden, senin havandan gelen tozu, toprağı istiyorum.Olur ya, belki ayaklarının bastığı yerden, gözlerime, rüzgar toz getirir.Canım cefâya da sevinir, neşelenir.Zîra ben cefâdan da senin vefâ kokunu alırım.(Hz. Mevlânâ) | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 04.04.10 1:37 | |
| Dünya Nefslerin... Ahiret Kalblerin... Allah ise sirlarin Sevgilisidir..." Abdülkadir Geylani Hazretleri... | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 04.04.10 1:39 | |
| Ey kul yaptığın ibadet ve taatten bir bedel bekleme ..Bedel, seni huzurundan kaldırmamasıdır... | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 04.04.10 1:40 | |
| HZ. Mevlana Der ki...Görmek ve körlük de çeşit çeşittir. Vah yazık o göze ki zerreyi görür de güneşi görmez. Uzaktakini tanır da yakındakini bilmez. Önemsizin farkındadır, önemli olandan gafil. Mahluk da halıka göre zerreden bile kemdir. Yaratılmışı görüp yaratanından gafil olmak! İşte gerçek körlük budur. | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 04.04.10 1:40 | |
| Ağlama Leylâ, mecnûn etme kendini...Dökme gözyaşını, gözümden düşüyorsun..!Delme dağları Ferhât..!Bu şirinlik kime..!? Yokluk madeninde,varlık mı arıyorsun? Kerem et Kerem’e Yâ Râbb..! Âşkın aslını göster...Her yan Züleyhâ dolu...Yusuf olmak; yürek ister...! | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 04.04.10 1:41 | |
| Şimdi SUS gönLüm! Sus ve tesLim oL.. Fani umutLarLa tükenmekten vazgeç.. Dünya buna değmeyecek kadar kısa, sabır zamanı kısa.. Bir şimşek ışığının parıLtısı kadar kısa.. Unutma ey gönüL, burası dünya.. Sefası da fani, cefası da.. Ne oLur gözLerin yaşarsada, diLin ancak Rabbinin razi oLduğu söz söyLesin.. SABRET GÖNLÜM PES ETME... | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 04.04.10 1:41 | |
| Ayın aksi düşer geceye gece bana ben de geceye... Bu düşüşler adam eder beni... Geceye yaslanırkaranlıklarla hemdem olurum... kelimelerime yeni anlamlar yüklediğim vakt-i leyl; kaçıp kaçıp tekrar geldiğim kapı... düşüşüm geceye denk... Mavi... Ay... düşmelerimin şahidi vakt-i leyl... ve karanlığa inat hersey rağmen tebe...ssüm... sıyrıl tüm karanlıklarından ... Ayın aksi düşsün yüreğine | |
| | | Nienna Admin
Mesaj Sayısı : 523 Nerden : Konya Reputation : 1 Kayıt tarihi : 24/02/10
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 14.04.10 12:11 | |
| Haksızlığa sapıp bütün insanlar seni takip edeceğine, adaletle hareket edip tek başına kal, daha iyi. – Gandi
Adalet olmadan düzen olmaz. Albert Camus
Akıl, yalnız doğrulukta bulunur. Goethe
Hiçle başlayan, hiçle biter. Cornellius Gallus
Tanrım, beni arkadaşlarımdan kurtar ki, kendimi düşmanlarıma karşı koruyabileyim. Mareşal De Villars
Başıboşluk, sersemlerin tatilidir. Chesterfield
Kendine güvenen herkes, dünyayı idare edebilir. Voltaire
Yalnız güç tarafından desteklenen güç, titremeye mahkûmdur. Kossuth
Zaman değerlidir; ama doğruluk daha değerlidir. Disraeli
Yüzünü güneşe çeviren insan, gölge görmez. Helen Keller
Gereksinme, ürkekleri bile cesur yapar. Sallust
Kitaplar, hiç solmayacak bitkilerdir. Herrick
Sözler, tutulmak için verilir. Swıft
Doğru olan, haklı olandır. Alexender Pope
Sanat benim; bilim biziz. Claude Bernard
Bir tek kişiye yapılan haksızlık, bütün topluluğa yönelmiş bir tehdittir. Montes Quiev
Adalet, önce devletten gelir. Aristo
Gençlikte, güzellikte akıl arama Homeros
Gerçek bir arkadaş, iki gövdede yaşayan tek bir ruhtur. Aristo
Bütün şeyler ya yeni ya da büyük oldukları için beğenilirler. Bacon
Bir devletin yıkılışıyla birlikte yasaları da çoğalır. Tacitus
Tanrı, dolu ellere değil, temiz ellere bakar. Syrus
Dehanın fitili, hayatın fitilinden daha çabuk yanar. Schiller
Başlangıcı olan bir şey, nasıl olsa biter. Ovintilian
Her şeyin başlangıcı küçüktür.Çiçero
Barışı korumanın en iyi yolu, savaşa hazır olmaktır. Washington
Bir yanı dinlemeden karar veren, doğru karar verse bile adaletsizlik etmiş sayılır. Seneca
Adaleti, aklın yardımı olmadan kullanmak imkânsızdır. Frevde
Arkadaş edinmenin tek yolu, arkadaş olmaktır.Emerson
Bildiğim tek sanat şudur: Beğenmemek. Lord Byron
Tanrı’nın değirmeni ağır ama iyi öğütür. George Herbert
Adaletin gecikmesi, adaletsizliktir. Landor
Adil olmayan ulus hür de olamaz. E. J. Sieyes
İnsanların çoğunda adalet sevgisi, adaletsizlik korkusu yüzünden vardır. La Rochefoucauld
İnsancıl olmadıkça adil olamazsın. Vauvenerguas
Aptallar, akıllılardan pek az şey öğrenirler; ama akıllılar aptallardan çok şey öğrenirler. Cato
Başlamak, yarı bitirmektir. Horatius
Hastalıklar başlamaya görsün, dünyanın bütün ilaçlarını getirsen yine faydasızdır.Ovidius
İyi bitirmek, iyi başlamaktan daha üstündür. Ovidius
Bizi beğenenlerin hepsini severiz; ama beğendiklerimizin hepsini sevmeyiz. La Rochefoucauld
Aptallar, eski olayları hatırlamayı, bir bilim sayarlar. Planche
Ancak, kendi kendini idare edebilen akıllı insanlar hürdür. Horace
Alkış, zayıfların amacı ve sonudur. C. C. Colton
Alkışı en sessiz şekilde karşılayan, alkışı hak etmiş demektir. Emerson
Sağlıklı yaşamımızın ilk yarısını ana-babalar, ikinci yarısını da çocuklar mahvediyor. Clerence S. Darrow Ana-babaların çocuklarına gösterebileceği en büyük sevgi, onlarla kuracağı arkadaşlıktır. Henry Ward Beecher
Anıtlara ihtiyaç duymayanlar, anıtlarının dikilmesini hak etmişlerdir. Hazzlit
Taşlar değil, yapılan işler anıtları meydana getirir. Motley
Ana-babalarımız tesadüfle, arkadaşlarımız seçimle kazanılır. Delille
Arkadaşlarınızı kaçırmamanın tek yolu şudur: Ne borç alacaksınız, ne de borç vereceksiniz. Paul De Kock
En iyi arkadaşlar hayvanlardır; ne soru sorarlar, ne de kusur kabahat bulurlar. George Eliot
Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim. Miguel de Cervantes
Arkadaşlar kavun gibidir. Neden mi? Bir tane iyisini bulmak için yüzlercesini yoklarsınız da ondan. Caude Mermet
Dahilerin yüzde biri hüner, yüzde doksan dokuzu da terdir. Thomas Edison
Başkaları için zor olanı yapmak kabiliyetli olmaktır; kabiliyetliler için imkânsız olanı yapmak da, dâhi olmaktır. Henry Frederic Amiel
Deha, insanın kendi ateşini yakmasıdır. John Foster
Devlet başkanı olmaktansa, haklı olmayı tercih ederim. Henry Clay
Bir insan devlet başkanı olurken getirdiği ünü, ayrılırken götüremez. Jefferson
Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister. Yetmiş yaşına gelince, yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir. Clarence S. Darrow
Ağır ağır hızlan. Augutus Caesar
Akıllı insan, bütün yumurtalarını bir tek sepete koymaz. Cervantes
Arkadaşlık her zaman gölge veren bir ağaçtır. Colaridge
Arkadaşlık, hayatın şarabıdır. Young
Nezaketle başlayan bir arkadaşlığın kökleri kolayca sökülebilir. Gerge Eliot
Arkadaşlık, yapılmaz; doğar. H. B. Adams
Çok ünlü bir kişinin hiç arkadaşı yoktur. Gray
Düşman isterseniz, dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz, bırakın, dostlarınız sizi geçsin. La Rochefoucaukd
Kadınlar da, krallar gibidir. Bir türlü arkadaş edinemezler. Lord Lyttleton
Banka hesapları, ordulara karşı koymaktan daha tehlikelidir. Jefferson
Barış bile, büyük ücretle satın alınır. Franklin
En kötü barış, en haklı savaştan daha iyidir. Çiçero
Yalnız işsiz olanlar değil, daha iyi işler yapabilecek olanlar da başıboştur. Sokrates
Şeytan, işlerini gördürmek için işsiz elleri seçer. Isaac Watts
Başkalarının yanılmalarına bak, dikkati öğrenirsin. Syrus
Bir çivi yüzünden bir nal, bir nal yüzünden bir at, bir at yüzünden bir atlı gidiverir. Franklin
Her din, öteki dinler kadar doğrudur. Burton
İnsanlar din hakkında yazarlar, savaşırlar, ölürler de, din için yaşamasını bilmezler. Colton
İnsanı daha az değil, doğayı daha çok severim. Lord Byron
Doğanın en büyük armağanı, hayatın kısalığıdır. Plinius
Herşey aynı nefesten alır: Hayvanlar, insanlar, ağaçlar… Hayvanlar olmazsa insanlar ne yapar? Tüm hayvanlar gitse insanların ruhu büyük bir yalnızlığa boğulur; insanlar yalnızlıktan ölür. Kızılderili Reisi Seattle
Herşeye karşın herkes sevdiğini öldürür. Kimi bunu sert bakışıyla yapar, kimi de yüze gülen bir sözcükle, korkak kişi bunu bir öpücükle, cesur adam bir kılıçla … Oscar Wilde
Yalan ölümlü, doğru ölümsüzdür. Mary Baker Eddy
Doğruyu konuşmak için iki kişi ister: doğru söyleyen, doğru dinleyen! Thoreau
Neden iki kulağımıza karşılık bir dilimiz var, biliyor musunuz? Çok dinleyelim de az konuşalım diye. Diyojen
Kimse, duymak istemeyen kadar sağır olamaz. M. Henry
Eğitim bir insanın diktatör olmasına değil, önder olmasına yarar. Lord Brougham
Eğitim, öğrencilere saygıyla başlar. Emerson
Eğitim, yoksullar için bir sermaye, zenginler için de bir faizdir. Heinrich Mann
Biz mi çocuklarımızı eğitiyoruz, yoksa onlar mı bizi? Sigeirner | |
| | | Nienna Admin
Mesaj Sayısı : 523 Nerden : Konya Reputation : 1 Kayıt tarihi : 24/02/10
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 14.04.10 12:12 | |
| Eğitim ana kucağında başlar; her söylenilen kelime çocuğun kişiliğine konan bir tuğladır. Hosea Ballov
Bir el, öteki eli; iki el de bütün yüzü yıkar. John Flo Rio
Erdemin tek armağanı yine erdemdir. Emerson
Erdemli kişinin uykusu tatlı olur. Addison
Bir yüzyılın felsefesi, bir sonraki yüzyılın sağduyusudur.Henry Ward Beecher
Az felsefe insanı tanrı tanımazlığa, derinlemesine felsefe de tanrı’ya götürür.Bacon
Felsefe, hiçlikten gelip hiçliğe giden bir yoldur.Bierce
Fırsat, adamın kapısını iki kere çalmaz.Chamfort
Her insanın hayatında mutluluğa kavuşabilmesi için verilmiş bir saat vardır. İş, o saati kaçırmamakta. …Beaumont İle Fletcher
Birini bekletmek en büyük alçaklıktır. Zamanını çalacağına, parasını çal, daha iyi.Horace Mann
Ben bu başarıyı, her toplantıya çeyrek saat erken gitmekle kazandım.Nelson
Gerçeğin rengi gridir. Andre Gide
Gerçekler, aranmadıkları zaman da açığa çıkarlar.Menander
Gerçeğin dağlarına umutsuzlukla çıkılmaz.Nietzsche
Göğün her yerde mavi olduğunu anlamak için dünyayı dolaşmanız gerekmez.Goethe
İnsanı yaralayan tek şey, gerçektir.Napoleon
Bir insanı doğru yapmak isterseniz ona güveniniz; düzenbaz yapmak isterseniz ona güvenmeyiniz.G. Bernard Shaw
Güvenilmek, sevilmekten iyidir.George Macdonald
Kendinden başka, kimden istersen kuşkulan.Bovee
Güzel bir şey, her zaman iyi değildir; ama iyi bir şey her zaman güzeldir.Ninon De L’enclos
Güzellik doğruluk, doğruluk güzelliktir.Keats
Güzellik, doğanın kadınlara ilk verip, ilk aldığı armağandır.Anonim
Güzellik, güçtür; gülümseyiş de kılıcıdır onun.Charles Reade
Soysuz güzellik kokusuz menekşe gibidir.Seneca
Işıklar söndüğü zaman, bütün kadınlar güzeldir.Plütarkhos
Öfkeli bir kafayı, en çabuk yatıştıran şey güzelliktir.Beaumont ile fletcher
Sevgililer, güzelliğe zamanla alışıp onu gözleriyle değil, duygularıyla görmeye başlarlar.Addison
İnsanlar melek, melekler de tanrı olmak isterler.Alexander Pope
Hoşnutsuzluk bir insanın ya da bir ulusun ilerlemesi için ilk adımdır.Oscar Wılde
Kimse kimseyi rızası olmadan yönetemez.Lıncoln
Her ulus hak ettiği hükümet tarafından yönetilir.Joseph De Maistre
Hükümetler, sevilmeyenlerin, azınlığın haklarını korumak için vardır. Sevilenlerle zenginlerin ihtiyaçları yoktur buna; çünkü onların arkadaşları çok, düşmanları azdır.Wendell Phillips
Kimse beceremeyeceği ticarete atılmaz; ama herkes ticaretlerin en zoru olan “hükümet” işine gözünü bile kırpmadan girmek ister.Sokrates
Değişen bir toplumla, değişen bir dünyada hükümetler kalıcı olamazlar.Leon blum
Hükümetlerin en iyisi, bize kendimizi idare etmeyi öğreten hükümetlerdir.Goethe
İnsanlar hür olarak doğar, ama her yerde zincire vurulmuş olarak yaşarlar.Jean Jacques Rousseau
Kendi selameti için hürriyetten vazgeçmek isteyenler ne selameti, ne de hürriyeti hak etmişlerdir.Franklin | |
| | | nurgül Admin
| | | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 14.04.10 12:19 | |
| "Hiçbir şey bir ölünün sükûtu kadar tesirli değildir insana..."
Peyami Safa / Bir Akşamdı | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 14.04.10 12:20 | |
| | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 14.04.10 12:24 | |
| Let us be lovers and loved onesThe earth shall be left to no one.Yunus Emre
...Sevelim sevilelimDünya kimseye kalmazYunus Emre | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 15.04.10 9:45 | |
| Üstünün dostu ol ki üstün olasın... Kendine gel be hey azgın, mağluplarla dost olma! Münkirin delili ancak ve ancak şudur: Ben şu görünen yurttan başka bir şey görmüyorum! Hiç düşünmez ki nerede görünen bir şey varsa o, gizli hikmetleri haber vermededir. Her görünen şeyin faydası, faydanın ilaçlarla gizli oluşu gibi o şeyin içinde gizlidir. | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 15.04.10 9:46 | |
| Can konağını aramadaysan, cansın; bir lokma ekmek arıyorsan ekmeksin,bir damla su arıyorsan susun,zulmün peşindeysen zalimsin,aşkı arıyorsan aşıksın,Gönlün neye kapılmışsa O’sun sen. Şu nükteyi biliyorsan, işi biliyorsun demektir. | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 15.04.10 9:48 | |
| Üstünün dostu ol ki üstün olasın... Kendine gel be hey azgın, mağluplarla dost olma! Münkirin delili ancak ve ancak şudur: Ben şu görünen yurttan başka bir şey görmüyorum! Hiç düşünmez ki nerede görünen bir şey varsa o, gizli hikmetleri haber vermededir. Her görünen şeyin faydası, faydanın ilaçlarla gizli oluşu gibi o şeyin içinde gizlidir. | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 15.04.10 9:49 | |
| Canım tenimde oldukça Kur’ân’ın kölesiyim. Ben Hakk’ın seçkin peygamberi Muhammed’in yolunun toprağıyım. Her kim bundan başka benden bir söz naklederse, ona çok üzülür ve o sözden de çok üzüntü duyarım | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 15.04.10 9:51 | |
| İşidin ey yârenler Kıymetli nesnedir aşk Değmelere bitinmez Hürmetli nesnedir aşk Dağa düşer kül eyler Gönüllere yol eyler Sultanları kul eyler Hikmetli nesnedir aşk
Kime kim vurdu ok Gussa ile kaygu yok Feryad ile âhı çok Firkatli nesnedir aşk | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 15.04.10 9:52 | |
| Gönül almanın bir manası kalmaz, İncitip,darıltıp, kırdıktan sonra. Gün gelir kapını kimseler çalmaz, Etrafa sataşıp durduktan sonra. Dost dostun aynası demiş atalar, Bu meselden alınacak ibret var, Zaman dediğin şey durmadan akar, Saati vakitsiz kurduktan sonra. Her işin bir önü bir sonu vardır, Hem iyi hem kötü bir y...anı vardır, Bakarsın en geniş mekanlar dardır, Kader balyozunu vurduktan sonra. İbrahim SAĞIR | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 15.04.10 9:53 | |
| Çiçeklerle hoş geçin, balı incitme gönül.Bir küçük meyve için, dalı incitme gönül. Başın olsada yüksek, gözün enginde gerek, Kibirle yürüyerek, yolu incitme gönül… Mevla verince azma, geri alınca kızma,Tüten ocağı bozma, külü incitme gönül. Dokunur gayretine, karışma hikmetine.Sahibi hürmetine, kulu incitme gönül.Sevme......kten geri kalma, yapan ol, yıkan olma.Sevene diken olma, gülü incitme gönül.Mevlana | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 15.04.10 9:54 | |
| Niye ağlarsın sen deli gönül,,,hiçmi dertli görmedinki,,sabır eyle sonunu gör,,,bırak işini MEVLAYA,,,gönül gizemli bir handır,,,konup göçer bir çok yolcu,,,sen han isen ey gönül,,,bekle gelecek o yolcu,,,sanma gönül verdiğine kar kalacak bu dünya,,,sana kapalıysa gönlü,,,bırak işini MEVLAYA... | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 15.04.10 9:56 | |
| AŞK'ın yolu sırattır herkes geçemez,,,Gönül konacağı dalı kendi seçemez,,,Azrail geldimi kapıya vakit geçirmez,,,Nazenin ise yarin lafın dinlenmez,,,Gavur dilini bilmez anlar derdini,,,Yarin imanı yoksa görmez halini,,,Sen istersen al kanlara boya kendini,,,Bir zalimin eline düşmüşsen eğer,,,Hiç ağlama yorma kendini,,,Göm yüreğine gitsin derdini... | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 15.04.10 9:57 | |
| Biz mutluluğun altın tepsi içersinde bize sunulmasını bekliyoruz. Yani birilerinin bize mutluluğu vermesini mutluluğun bize verilmesini istiyoruz. Dostlar mutluluk verilmez! Mutluluk eğer onu üretir ve başkalarına verirsek bizim olur.
Mutluluk almak değil vermektir!
...Sıtkı Aslanhan/ Hayata Gülümse.. | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 15.04.10 9:58 | |
| Mecnun değilim dost;lakin çağırırsan çöllere gelirim.Sana yalan halde gelmem, toplarım özümü yalın halde gelirim. Kapıyı çaldığında "kim o?"dersen; ben olmam kapında sen olur gelirim.Sen gel de yeter ki,yola yük olmam,yol olur gelirim... (Hz. Mevlana) | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 15.04.10 9:59 | |
| Yak cihânı aşkınla, iki âlem de sürûr etsin nurunla... Aşk ki ciğerparemizdir, ahiret gününde tek sermayemizdir... Yansın iki alem kalbindeki nârdan, kurtulsun ahiretin hem yoktan hem vardan... Fakir'ül Mevlevi Baran-i (Atilla Baran)4 saat önce temizle | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 15.04.10 10:08 | |
| Hasretim! Gümüş tenli Yusuf’u arayanlar gül teninde Yusuflar ülkesine girdiler; cennet peşinde koşanlar gül cemalinde cennetlere erdiler. “Körün elinden tutana Hak’tan yüzlerce ecir vardır!” buyurmuştun. Kıyam et, tut körlerinin elinden ve İsrafilleyin kıyametten evvel bir kıyamet kopar. Yıllar yılı kendi yatağını öpen......... nehirlerce ak ezeli özlemlerimizin yokuşlarına ve öğüt, yine öğüt, yine öğüt aşk tanelerimizi değirmenlerinin nakışlarına. | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 15.04.10 10:10 | |
| Peçesini kaldırır güzelliğine râm eder aşk seni Arzu'ya Kanber , Züleyha'ya Yusuf kılar aşk seni Çöllere Mecnun, dağlara Yankı yapar aşk seni Kendinden gayrısını kül eder, hiçliğe vardırır aşk seni Ağladıkça ciğerine dolan ateş suyuyla arındırır aşk seni Mevlana'yı Şems'le buluşturan hikmete ilham kılar aşk seni | |
| | | nurgül Admin
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 15.04.10 10:10 | |
| Her Yerde Olmak Gibi Bir Duan Varsa,Gönüllere Gir. Çünkü Sevenler,Sevdiklerini Gönüllerinde Taşırlar Ve Nereye Gitseler,Oraya Götürürler. Aşık Neredeyse,Maşuk Da Oradadır.Mevlana... | |
| | | AKEVLER[HACER] Admin
Mesaj Sayısı : 2365 Yaş : 66 Nerden : izmir Reputation : 20 Kayıt tarihi : 09/02/10
| Konu: Geri: Güzel ve Özlü Sözler 07.08.10 6:47 | |
| İnsana lâzım olan önce Ehl-i sünnete uygun inanmak, sonra Allahü teâlânın emir ve yasaklarına uymak, daha sonra tasavvuf yolunda ilerlemektir.
İmamı Rabbani (k.s.) | |
| | | | Güzel ve Özlü Sözler | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|