Mesaj Sayısı : 3494 Nerden : İstanbul Reputation : 3 Kayıt tarihi : 04/11/09
Konu: Ümit Yaşar Oğuzcan Şiirleri 02.03.10 17:18
İstanbul Işık Işık
istanbul rüzgar rüzgar sevdiğim kah bir lodos denizlerden esen ılık mı ılık kah ustura gibi deli bir poyraz bırak saçlarını rüzgarlarına istanbulun bu şehirde aşksız ve rüzgarsız yaşanmaz
istanbul bulut bulut sevdiğim kimi beyaz mı beyaz ince tül gibi kimi katran misali kara bulutları da insanlarına benzer istanbulun inanma sevdiğim inanma bulutlara
istanbul yağmur yağmur sevdiğim kah ince ince kah bardaktan boşanırcasına hele bir yağmur yağmaya görsün ölürcesine yaşanır bu şehirde sevdiğim ve yaşanırcasına ölünür
istanbul deniz deniz sevdiğim bir çakır mavi bir camgöbeği tuzlu su üstünde irili ufaklı tekneler kayıklar yelkenliler mavnalar kalleştir denizleri istanbulun sevdiğim istanbul kadar
istanbul kadeh kadeh sevdiğim içtikçe içesi gelir insanın sarhoşluğu tutuşup yanmaya benzer ve bir gölgedir yalnızlık meyhanelerinde seninle dolaşır seninle gezer
Ümit Yaşar Oğuzcan
En son nurgül tarafından 02.03.10 17:40 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
nurgül Admin
Bitmişse Kızıllığını avuç avuç içtiğimiz şafaklar Öğleler ikindiler çoktan geçmişse Bir akşamüstü garipliği Sarmışsa her yeri Güneş devrilmiş Renkler solmuş Sesler kesilmişse Son kuşlar da geçip gitmişlerse ufuktan Ve çiçekler Bükmüşse boyunlarını dalgın dalgın Bil ki ölüm saati gelmiştir Senden uzak kendimden uzak Tüm umutlardan ve her şeyden uzak Ben ölmüşümdür uzaklarda bir yerde Gövdesini kurtların oyduğu Bir ağaç gibi devrilmişimdir O anı sen bileceksin herkesten önce Herkesten iyi sen anlıyacaksın Çaresizliğini yıkılmışlığını Sevdiğin adamın Ve seni nasıl sevdiğini Duyacaksın derinden derine Belli belirsiz Bir gölge düşecek gözlerine Fakat ağlamıyacaksın ağlamıyacaksın Sen tek gelinim sen tek kadınım Sen güzelim nazlım bebeğim Kadersizim sen Gülerken ağlayanım ağlarken gülenim Varlığım nedenim alınyazım benim Elbette ağlamıyacaksın Çünkü sonsuzluklar Sonsuz sevenler içindir Çünkü ölüm Sevmeyi ve ölmeyi bilenler içindir.
Ümit Yaşar Oğuzcan
nurgül Admin
Ölümdü o beni aldatmayın Soğuk nefesiydi yüzümde duyduğum Öyle sessizce öldüm ki defalarca Hiç bir zaman anlaşılmadı yokluğum Hayatın omuzunda bir yük olduğu Nice yalnız geceler nice akşamlar Tanrı biliyor ya kaç kere öldüğümü İnandım ölüme aşka inandığım kadar Satır satır yaşadım yazdıklarımı Ne saadetin ne güzel günün şairiyim Kimse acımasın bana istemem Ben aşkın ve ölümün şairiyim.
Ümit Yaşar Oğuzcan
nurgül Admin
Seninle ölmek istiyorum; seni sevdiğim için sana inandığım için senden ötede yalnız ölüm olduğu için...
Seninle ölmek istiyorum; birlikte ölümsüzlüğe erelim diye karanlıkları birlikte aydınlatalım diye birlikte varolalım diye...
Seninle ölmek istiyorum; çünkü seninle yaşamıyoruz. Çünkü mayamız ayrılıktandır çünkü ölümle bir bütün olacağız.
Seninle ölmek istiyorum; benimle kadere meydan okuyabilecek misin? Hiçe sayabilecek misin benimle insanları yaşamayı Tanrıyı? Benimle gelecek misin?
Aşk seninle başladı. Erdemlerim mutluluklarım senden geliyor. Her şey seninle güzel ölüm bile. Biz tüm inanmışlarız seninle gerçek sevenleriz biz bu dünyaya yabancıyız bu dünya bize yabancı... yaşamak mı dedin? Sürünmeye değer mi? Tanrı mı dedin? Ölüm de onun eseri değil mi? Kalanlar mı dedin? Unuturlar...
Bu katran geceler nasıl olsa bitmeyecek. Ne yapsak insanları tüketemeyiz yeryüzünden nereye gitsek çaresizlik bizimle beraber güz aylarında rüzgarın savurduğu iki yaprak gibi ayrı bahçelerden koparılıp aynı vazoya konmuş iki gül gibi birbirine karışan iki deniz gibi seninle ölmek istiyorum...
Ümit Yaşar Oğuzcan
nurgül Admin
Sen üzerinde nice şafakların söktüğü Sevgi denizlerime akan büyük nehir Sen biraz ışık biraz tılsım biraz büyü Sen yıllardır yazıp bitiremediğim şiir
Durmadan bir gül açar ellerinde pembe Sen nefes alışı en bakır güzelliğin Gözlerin midir parıldayan gökyüzünde Bir güneş doğarcasına geceleyin
Ne zaman seni düşünsem yaşamak güzel Bir bahar bahçesi olur güz bahçeleri En karanlıklarda bile uzanır bir el Kendiliğinden açar sabaha perdeleri
Sen varsan dallarda kuşlar memnun Tüm çiçeklerin rengi değişik kokusu başka Öylesine gerçek ki var olduğun Çarpar güzelliğin kıyılarıma dalga dalga
Tutsam ellerini içim ürperir hazdan Başım döner gözlerin gözlerime değse Kalan tek hatıradır gülüşün bir yazdan Sen bastığın yerde çiçeklerin büyüdüğü Her zaman en guzel her yerde eşsiz Sen yaprak sen köpük sen kuştüyü Sen sevgi nehirlerimin aktığı büyük deniz
Ümit Yaşar Oğuzcan
nurgül Admin
Ne zaman baksam çevreme elli yıl sonra Hep aynı gürdüklerim; bir keşmekeş bir bozuk düzen Bir lokma ekmek uğruna tükenmesi insanların Yaşamak ve ölmek için hep aynı neden
Sefil doymazlık:ete kana paraya Öylesi bir açlık ki eksilmeyen bitmeyen İnsan ezebildiğince mutlu insan oğul Nereye gidersen git hep o tuzak o dümen
Küçük hesaplarla kabaran büyük hesaplar Ve değişmez çığlığı insanoğlunun: Ben ben ben!" Sen yok musun? Onlar yok mu? Biz yok muyuz? Nereye bu gidiş? Delicesine pupa yelken
Söyle neyi değiştirebilirsin ki tek başına Yıldırırlar sustururlar vururlar seni de hemen Düşler bitmişse gerçekler bir tokat gibi inmişse Tek başına mutlu ol bakalım olabilirsen
En güzeli sevmek diyeceksin insanları tümüyle Usanmadan bir şey ummadan beklemeden Ver durmadan ver eller uzanmış baksana Ver ki; kurulsun sofra başlasın şölen
Bir yanda umutların düşlerin düşüncelerin Bir yanda aldığını geri vermez koca bir evren Bak! Bütün ağızlar yutmaya hazır seni Bir noktadan bir lokmadan başka nesin sen
Dönüp gerilere bakıyorum bir de kendime Elli yıl geçmiş ha gün ha yarın derken Değişen birşey yok bir şaşkın benden başka İşte aynı yol aynı kapı aynı merdiven
Hani nerdeler? Kimi yitmiş kimi gitmiş dostların Bir ak saçlı anan kalmış yolumu bekleyen Sabah-öğle-akşam . . . Hep o tekdüze yaşam Ve kırılmış bir kalple yorulmuş bir beden
İşte böyle geçti yıllar. bozbulanık Ben sevdim ben ağladım başkalarıydı gülen Ne zaman uzattıysam ellerimi parçalandı Mutluluk serseri bir mayındı denizlerimde yüzen
Ümit Yaşar Oğuzcan
şehitadayı Admin
Mesaj Sayısı : 253 Yaş : 42 Nerden : istanbul Reputation : 5 Kayıt tarihi : 21/12/09