RavzaGul.com
RavzaGul.com
RavzaGul.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

RavzaGul.com

KapıAnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri...

5 posters
YazarMesaj
nurgül
Admin
Admin
nurgül

Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri... Empty
MesajKonu: Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri...   Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri... Icon_minitime11.02.10 14:39

Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri... 41400525ua4

Bilindiği üzere Hazreti Mevlânâ'yı derin ve anlaşılması güç sözleriyle etkisi altına alan Şems-i Tebrizi'den talebeleri ve halk şikâyetçi olmuş, hatta Mevlânâ'yı kendilerinden koparan sapıkça sözlerin sahibi biri diyerek Şems-i Tebrizi'ye düşmanlık beslemeye dahi başlamışlardı. İşte böyle bir devrede Hazreti Mevlânâ talebeleriyle birlikte giderken, yol kenarında önündeki kemiği yiyerek yavrularını emziren bir köpek görünce birdenbire durur. Yanındaki talebelerine dönerek:

-Biliyor musunuz, der, içinde bulunduğumuz hali şu gördüğümüz tablo ne güzel izah ediyor. Şöyle devam eder:

-Bu yavrular der, şu koca kemiği yemeye kalksalar inci gibi ince dişleri kırılır, helak olurlar. Ancak anne güçlü dişleriyle o kocaman kemiği rahatça kırıp un ufak ederek yiyip süte çeviriyor ve yavrularına faydalı bir gıda olarak sunuyor.. İşte der, Şems'in sözleri de bana o kemik gibidir. O sözleri ancak ben hazmederim, sizleri o sözlerle ben beslerim. O halde siz Şems'in sözlerine değil, benim süt gibi yorumlarıma kulak verin, o sözleri benden dinleyin!
http://nurgulce.blogspot.com
AKEVLER[HACER]
Admin
Admin
AKEVLER[HACER]

MesajKonu: Geri: Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri...   Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri... Icon_minitime21.02.10 23:46

ALLAH RAZI OLSUN COK GÜZEL BİR SÖZ.
nurgül
Admin
Admin
nurgül

MesajKonu: Geri: Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri...   Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri... Icon_minitime22.02.10 22:15

Amin Ecmain
http://nurgulce.blogspot.com
ayışığı

MesajKonu: Geri: Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri...   Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri... Icon_minitime25.02.10 15:38

Çok güzel bire söz nurgül ablam.Allah razı olsun..
şehitadayı
Admin
Admin
şehitadayı

MesajKonu: Geri: Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri...   Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri... Icon_minitime25.02.10 16:43

desene benimde Mavlana'mı bulmam gerek. beni anlayıp yorumlayacak bir mevlana. ona o kadar çok ihtiyacım varki. insanlar beni anlamak için kafalarını karıştırıyolar ve sonunda yanlış anlıyolar. ifadelerim de boşlukta dağılıp gidiyo. ya! Rab Mevlana'mı bulmamı nasip et bana. kurban olurum senin yoluna. şu yüreğimdekileri aktarıp dökeceğim bir kaynak bir Rumi çıkar karşıma. AMİN!!!
zehra
Forum Yetkilisi
Forum Yetkilisi
zehra

MesajKonu: Geri: Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri...   Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri... Icon_minitime25.02.10 17:00

Allah razı olsun

Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri...
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Mevlanadan Resimli Sözler.
» Mevlanadan Şiirler