nurgül Admin
Mesaj Sayısı : 3494 Nerden : İstanbul Reputation : 3 Kayıt tarihi : 04/11/09
| Konu: Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri... 11.02.10 14:39 | |
| Bilindiği üzere Hazreti Mevlânâ'yı derin ve anlaşılması güç sözleriyle etkisi altına alan Şems-i Tebrizi'den talebeleri ve halk şikâyetçi olmuş, hatta Mevlânâ'yı kendilerinden koparan sapıkça sözlerin sahibi biri diyerek Şems-i Tebrizi'ye düşmanlık beslemeye dahi başlamışlardı. İşte böyle bir devrede Hazreti Mevlânâ talebeleriyle birlikte giderken, yol kenarında önündeki kemiği yiyerek yavrularını emziren bir köpek görünce birdenbire durur. Yanındaki talebelerine dönerek:
-Biliyor musunuz, der, içinde bulunduğumuz hali şu gördüğümüz tablo ne güzel izah ediyor. Şöyle devam eder:
-Bu yavrular der, şu koca kemiği yemeye kalksalar inci gibi ince dişleri kırılır, helak olurlar. Ancak anne güçlü dişleriyle o kocaman kemiği rahatça kırıp un ufak ederek yiyip süte çeviriyor ve yavrularına faydalı bir gıda olarak sunuyor.. İşte der, Şems'in sözleri de bana o kemik gibidir. O sözleri ancak ben hazmederim, sizleri o sözlerle ben beslerim. O halde siz Şems'in sözlerine değil, benim süt gibi yorumlarıma kulak verin, o sözleri benden dinleyin! | |
|
AKEVLER[HACER] Admin
Mesaj Sayısı : 2365 Yaş : 66 Nerden : izmir Reputation : 20 Kayıt tarihi : 09/02/10
| Konu: Geri: Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri... 21.02.10 23:46 | |
| ALLAH RAZI OLSUN COK GÜZEL BİR SÖZ. | |
|
nurgül Admin
Mesaj Sayısı : 3494 Nerden : İstanbul Reputation : 3 Kayıt tarihi : 04/11/09
| Konu: Geri: Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri... 22.02.10 22:15 | |
| | |
|
ayışığı
Mesaj Sayısı : 49 Nerden : İstanbul Reputation : 1 Kayıt tarihi : 25/02/10
| Konu: Geri: Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri... 25.02.10 15:38 | |
| Çok güzel bire söz nurgül ablam.Allah razı olsun.. | |
|
şehitadayı Admin
Mesaj Sayısı : 253 Yaş : 42 Nerden : istanbul Reputation : 5 Kayıt tarihi : 21/12/09
| Konu: Geri: Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri... 25.02.10 16:43 | |
| desene benimde Mavlana'mı bulmam gerek. beni anlayıp yorumlayacak bir mevlana. ona o kadar çok ihtiyacım varki. insanlar beni anlamak için kafalarını karıştırıyolar ve sonunda yanlış anlıyolar. ifadelerim de boşlukta dağılıp gidiyo. ya! Rab Mevlana'mı bulmamı nasip et bana. kurban olurum senin yoluna. şu yüreğimdekileri aktarıp dökeceğim bir kaynak bir Rumi çıkar karşıma. AMİN!!! | |
|
zehra Forum Yetkilisi
Mesaj Sayısı : 847 Nerden : izmir Reputation : 1 Kayıt tarihi : 21/02/10
| Konu: Geri: Hz. Mevlânâ'dan tebessüm ve tefekkür örnekleri... 25.02.10 17:00 | |
| | |
|