Yazar | Mesaj |
---|
nurgül Admin
Mesaj Sayısı : 3494 Nerden : İstanbul Reputation : 3 Kayıt tarihi : 04/11/09
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 24.02.10 22:11 | |
| Ey Rabbimiz! Ömrümüzün en hayırlı anını son anımız, amelimizin en hayırlısını son amelimiz ve günlerimizin en hayırlısını ise sana kavuştuğumuz gün kıl. Amin...
En son nurgül tarafından 01.03.10 10:44 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 24.02.10 22:12 | |
| Allah'ım! Kur'ân'ı akıl, kalp ve ruhlarımız i çin nur ve nefslerimizin terbiyesi için de mürşid eyle.
Âmin, âmin, âmin.
En son nurgül tarafından 01.03.10 10:42 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 24.02.10 22:14 | |
| Ya Rahîm ü ya Rahman, ya Hannân ü ya Mennân! Ayaklarımızı her zaman istikamet üzere sabit eyle ve bizi selam ve esenlik yurdu olan Cennetinle şereflendir!..
Bizim de Efendimiz, bütün ebrar ve ahyârın da Efendisi olan Hazreti Ahmed ü Mahmud u Muhammed Mustafa'ya, Peygamber hanesinin seçkin fertlerine ve ashâb-ı güzîne kâinatın zerratı adedince salât ü selam etmeni Sen'den dileniyoruz. Dualarımızı kabul buyur Rabb'imiz Amin.Amin.Amin.....
En son nurgül tarafından 01.03.10 10:10 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 24.02.10 22:17 | |
| Allahım sen benim Rabbimsin. Senden başka ilâh yoktur. Sen beni yarattın. Ben de senin kulunum. Gücüm yettiği kadar senin va’din ve ahdin üzerineyim. Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım. Senin bana verdiğin ni’metini îtiraf ederim. Günahımı da îtiraf ederim. Beni mağfiret et. Çünkü günahları ancak sen bağışlarsın
En son nurgül tarafından 01.03.10 10:07 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 24.02.10 22:17 | |
| Ya İlahi! Kalp katılığından, gafletten, başkalarına yük olmaktan, aşağılıktan, aşağılanmaktan, miskinlikten, cehaletten, faydasız bilgiden, ürpermeyen kalpten, doymak bilmeyen nefisten, kabul edilmeyen duadan, ni'metlerinin zeval bulmasından sana sığınıyoruz Amin....
En son nurgül tarafından 05.03.10 9:28 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 24.02.10 22:18 | |
| Ah! Şu hallerimi bilenim..
Herşeye rağmen yüzünü benden çevirmeyenim..
Her halimi güzel eyle! Bir kalbi daha tutuştur!!
Amin.Amin.Amin...
En son nurgül tarafından 01.03.10 10:15 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 24.02.10 22:21 | |
| ]Ey alemleri eşi benzeri görülmemiş bir güzellikte yaradan rabbim ! Sen ki merhametlilerin en merhametlisi ,Sen ki sevilmeye en layık olansın .Aşkın doruğa erdiği yerde tecelliyatın zuhur eder ve bu aşkı bulmak için sen dünyevi aşkı yarattın .Biz aciz kullarının gönlüne koydun .Kimi zaman Mecnun gibi kimi zaman Leyla gibi oldu kalplerde büyüyen aşklar .Ve bu aşkların doruğunda seni buldu veli kulların .Seni buldu Mevlana ...aşkınla kendinden geçti döne döne bitab düstü .Aşkından saltanatından vaz geçti İbrahim Ethem kulun .Aşkından dünya rahatına yüz çevirdi kutbül ektab .Sana sığındılar ve bütün zulümlere göğüs gerdiler . İlahi ! şu aciz kulununda yüreğinde öyle bir ateş hal aldı ki ,gözlerde yaş dinmez oldu .Yüreğinden sızı geçmez oldu .Öyle bir kulunun aşkı yerleşti ki gönlüme ne unutmak nede vaz geçmek la mümkün ... Ey en güzel bir şekilde ve tek övülmeye layık olan rabbim ! Sen değilmisin ki bu sevginin kıvılcımını yüreğime koyan ? herşeyin en iyisini ancak Sen bilirsin rabbim .Lakin şu aciz nefsim halim(n)i anlamakta çok aciz ve çaresiz kaldı . onun derdi ne ise ,derdine derman ol rabbim .Hastalığı ne ise hastalığına şifa ver rabbim .Onun gönlünde ki düğümleri bir bir çöz rabbim .Ona merhamet eyle ve yüreğini genişlet .İnşirah ver rabbim .Bu halden aklı selim ile kurtulmamız için bize bir yol göster rabbim .Bütün kapıların kapandığı yerde Senin rahmet ve lütuf kapın açılır biz aciz kullarına .Bundan zerre kadar şüphemiz yok . Sen erhamür rahiminsin ! Bizi "kişi sevdiği ile beraberdir" hadisi şerifenin sırrına erdir Allahım .Hem dünyada hemde ahiretde en başta kainatın efendisi sonra tüm sevdiklerimizden ayırma Allahım . Dünya ve ahiretde saadet ve selamete erdir bizi .Can ile senin yolunda layıkı ile hayırlısı ile beraberce yürümeyi nasib eyle rabbim . Sen ki "ol" dediği zaman herşey olan ,Sen ki rahmet nazarın ile baktığında bütün kapıların açıldığı yüce Mevlam ! Şu aciz ,naciz ,günahkar kulunun dualarını habibin Ahmet ve rasulün Muhammed Mustafa (sav) Efendimiz yüzü suyu hürmetine dergahı izzetinde ehseni kabul ile makbul eyle ya rabbi ... ] | |
|
| |
zehra Forum Yetkilisi
Mesaj Sayısı : 847 Nerden : izmir Reputation : 1 Kayıt tarihi : 21/02/10
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 24.02.10 23:48 | |
| Ya Rabbî... Dinine severek hizmet etmeyi, kul borçlarını ödemeyi ve şehit olarak ölmeyi nasip eyle...Bize hakkı hak, batılı batıl olarak göster | |
|
| |
AKEVLER[HACER] Admin
Mesaj Sayısı : 2365 Yaş : 66 Nerden : izmir Reputation : 20 Kayıt tarihi : 09/02/10
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 24.02.10 23:53 | |
| Ya Rabbi! Eğer imanıma bir şüphe girmiş ben de ondan tövbe etmemişsem ihlasla derim ki : Allah(celle celalüh) tan başka yaratıcı yok, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem)Allah(celle celalüh) ın Resulüdür. | |
|
| |
zehra Forum Yetkilisi
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 24.02.10 23:54 | |
| Allah’ım! Bizi ana–babaya akrabaya yetimlere yoksullara yakın komşuya uzak komşuya yakın arkadaşa yolda kalmışa ve sahip oldukları köleye iyilik edenlerden eyle | |
|
| |
zehra Forum Yetkilisi
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 24.02.10 23:54 | |
| Ya Rabbî... Dinine severek hizmet etmeyi, kul borçlarını ödemeyi ve şehit olarak ölmeyi nasip eyle...Bize hakkı hak, batılı batıl olarak göster | |
|
| |
zehra Forum Yetkilisi
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 25.02.10 10:22 | |
| b]]Ya Rahîm ü ya Rahman, ya Hannân ü ya Mennân! Ayaklarımızı her zaman istikamet üzere sabit eyle ve bizi selam ve esenlik yurdu olan Cennetinle şereflendir!.. Bizim de Efendimiz, bütün ebrar ve ahyârın da Efendisi olan Hazreti Ahmed ü Mahmud u Muhammed Mustafa'ya, Peygamber hanesinin seçkin fertlerine ve ashâb-ı güzîne kâinatın zerratı adedince salât ü selam etmeni Sen'den dileniyoruz. Dualarımızı kabul buyur Rabb'imiz | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 26.02.10 4:50 | |
| Rahman ve Rahim Allah'ım büyüklüğün ve azametin karşısında acizliğimi bilerek ömrümden geçen her bir günün bir önceki günden daha hayırlı geçmesini ,senin rızanı gözeterk çıkmış olduğum bu hayır yolundan şeytana ve nefsime rağmen ayrılmadan dostdoğru yürüyebilmem için senden yardımı istiyor ve yüreğime verdiğin iman tadını her daim canlı kılmanı senden en aciz bir çocuk misali diliyorum. AMİN.
En son nurgül tarafından 01.03.10 10:17 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
AKEVLER[HACER] Admin
Mesaj Sayısı : 2365 Yaş : 66 Nerden : izmir Reputation : 20 Kayıt tarihi : 09/02/10
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 26.02.10 20:37 | |
| RABBİM BİZLERİ ELDEN AYAKTAN DÜŞÜRÜP KİMSEYE MUHTAC ETME SAGLIKLI YAŞAM VER AMİN. | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 27.02.10 11:13 | |
| Allah’ım!
Peygamber Efendimiz
Hazret-i Muhammed Mustafâ’ya salât eyle.
Öyle bir salât ki; o salât vesîlesiyle bizi bütün korku ve âfetlerden kurtar, bütün ihtiyaçlarımızı gider, bizi bütün günahlardan temizle,bizi derecelerin en yücesine yükselt ve onun vesîlesiyle bizi, hayâtta ve ölümdensonra bütün hayırların en son noktasına ulaştır.”Bu duâlarda, “Beni ve efrâd-ı ailemi ve bilcümle mü’minleri yer ve gök afatlarından ve cemî’ belâlardan muhafaza buyur ya Rabbi!” AMİN.
En son nurgül tarafından 01.03.10 10:21 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi | |
|
| |
AKEVLER[HACER] Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 27.02.10 11:38 | |
| RABBİM CC COK ŞÜKÜR SABAHA CIKTIK SEN BİZLERİ İBADETLERİMİZİ YAPMAYA İZİN VERDİN COK ŞÜKÜR BİN ŞÜKÜR.. | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 28.02.10 10:35 | |
| Allah’ım
bana; Değiştirebileceklerim için güç,
Değiştiremeyeceğim şeyler için sabır,
İkisinin arasındaki farkı anlamak için de
akıl ver.. . (Amin)
En son nurgül tarafından 02.03.10 13:21 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 01.03.10 10:04 | |
| Allah'ım! Ya Zelcelali vel ikram! Sen affedicisin,affetmeyi çok seversin.
bizleri de affeyle,bizleri de affeyle,bizleri de affeyle.. Gazabından rızana,cezandan affına sığınırız.Bilerek yada bilmeyerek işlediğimiz,işlediğimizi zannettiğimiz her türlü günahımızı bağışla.Bizleri bir an bile kendimizle nefsimizle başbaşa bırakma..Seni çok seviyoruz YA RAHMAN! Sen de bizleri sev,sevdir,sevindir..
Amin Amin Amin.. | |
|
| |
AKEVLER[HACER] Admin
| Konu: DUA............. 01.03.10 14:49 | |
| [b]"ALLAHumme la tehzulnî fîhi li-tearruzi ma'siyetik, velâ tazribnî bi-siyâti negimetik, ve zehzihnî fîhi min mûcibâti sehatike, bi-mennike ve eyâdîke, ya muntehâ rağbet'ir-râğibîn."
Anlamı: ALLAH'ım! Sana karşı işlediğim günahtan ötürü bu günde beni yalnız bırakma; azap kırbaçınla beni cezalandırma; bu günde gazabına vesile olacak şeylerden beni uzaklaştır; -sonsuz- lütfun ve nimetlerin hakkına, ey şevkli insanların en büyük arzusu![b] | |
|
| |
AKEVLER[HACER] Admin
| Konu: DUA.......... 01.03.10 14:55 | |
| Kudretin, mülkün, lutuf ve ikramların sonsuzdur. Habibin ve seçkin kullarına lütfeylediğin gibi bizlere de, Sana tam kul olmayı lütfeyle. Sana âşık, Sana meftun bir hayat yaşamayı bizlere nasip eyle. Bizleri razı olugun kulların listesine ekle. AMİN.
| |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 01.03.10 14:55 | |
| -------------------------------------------------------------------------------- + ---- -[b]"ALLAHumme la tehzulnî fîhi li-tearruzi ma'siyetik, velâ tazribnî bi-siyâti negimetik, ve zehzihnî fîhi min mûcibâti sehatike, bi-mennike ve eyâdîke, ya muntehâ rağbet'ir-râğibîn."
Anlamı: ALLAH'ım! Sana karşı işlediğim günahtan ötürü bu günde beni yalnız bırakma; azap kırbaçınla beni cezalandırma; bu günde gazabına vesile olacak şeylerden beni uzaklaştır; -sonsuz- lütfun ve nimetlerin hakkına, ey şevkli insanların en büyük arzusu![b]
| |
|
| |
AKEVLER[HACER] Admin
| Konu: Günahlarım çok, ellerim boş... 01.03.10 14:58 | |
| Rabbim! Geldiğim, geleceğim, eğildiğim, ağladığım, yok olduğum, varlığında var olduğum tek kapı ,tek yol SENSİN… Varlığınla beni var et Dualarımı kabul eyle Tevbelerimi kabul et Pişman olup, tekrar pişmanlıklarını yaşamayacak kullarından eyle beni Kapındır; gideceğim tek kapı Sevgindir; koyacağım kalbime en güzel sevgi… ALLAHım! Kalbimin kapısının kilidi, senin ismin olsun, SENİ SEVİYORUM demeyi ve SANA ŞÜKRETMEYİ unutturma dudaklarıma Elimin, dilimin, gözümün, kalbimin, düsüncelerimin kirlerini arindir Allahim Çoğalan acılarımı sil yüreğimden Günahlarım çok, ellerim boş geliyorum sana hergün Ölüme yaklaşan adımlarımı senin yoluna düşür… Sadece senin yoluna… Sadece senin…
alıntı
| |
|
| |
AKEVLER[HACER] Admin
| Konu: DUA....... 01.03.10 14:59 | |
| -------------------------------------------------------------------------------- (Ya Rabbi, Sana ve Resulüne itaat etmemizi ve bildirdiklerinle amel etmemizi nasip eyle!)
AMİN. | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 01.03.10 15:04 | |
| ALLAHım! Kalbimin kapısının kilidi, senin ismin olsun, SENİ SEVİYORUM demeyi ve SANA ŞÜKRETMEYİ unutturma dudaklarıma | |
|
| |
AKEVLER[HACER] Admin
| Konu: DUA 01.03.10 15:14 | |
| Yâ Rabbi! Bizleri, verdiğin ni'metlere karsi sükür borcunu yerine getiren; nimetlerin karşısında nankörlük değil, bol bol hamd eden kullarından eyle, üzerimizden nimetlerini eksiltme, Allah’ım! AMİN...
| |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 02.03.10 7:51 | |
| Allah'ım! Bana günahlardan korunma duygusunu-takvayı ver ve beni
kötülüklerden arındır. Beni en iyi sen arındırırsın; sen benim
hakkımda karar verecek olan velim-dostum ve mevlamsın.
Ya Rabbi! Düşmanların şerlerinden sana sığınır ve onların
saldırılarını senin yardımınla savarım.
Ya Rabbi! Ben, seninle çıkış yolu arıyorum; senin yardımınla
çarpışıyorum ve senin adına hücum ediyorum.
Ya Rabbi! Benim için hayırlısını ver ve hayırlısını nasip et! Müsned-i Şihab
[/b] | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 02.03.10 8:22 | |
| Allah'ım, kalplerimizi imân ve Kur'ân nuruyla nurlandır. Allah'ım, bizi Sana muhtaç olduğumuzun şuuruyla zenginleştir; Senden müstağnî durma fakirliğine düşürme. Kendi güç ve kuvvetimizden teberrî ediyor, Senin havl ve kuvvetine sığınıyoruz. Bizi Sana tevekkül edenlerden kıl. Bizi nefsimizin eline bırakma. Bizi, koruyuculuğunla muhâfaza eyle. Bize ve erkek, kadın bütün müminlere merhamet et. Kulun, peygamberin, seçtiğin, dostun, mülkünün güzelliği, masnuâtının melîki ve sultanı, inâyetinin gözbebeği, hidâyetinin güneşi, hüccetinin lisânı, rahmetinin timsâli, mahlûkatının nuru, mevcudâtının şerefi, mahlûkatının çokluğu içinde birliğinin kandili, kâinat tılsımının keşşâfı, rubûbiyet saltanatının dellâlı, hoşnut olduğun şeylerin tebliğ edicisi, gizli isimlerinin tanıtıcısı, kullarının muallimi, âyetlerinin tercümânı, rubûbiyet güzelliğinin aynası, şuhud ve işhâdının medârı, âlemlere rahmet olarak gönderdiğin habîbin ve resûlün olan Efendimiz Muhammed'e, onun bütün âl ve ashâbına, kardeşleri olan diğer peygamber ve resûllere, melâike-i mukarrebîne ve sâlih kullarına salât ve selâm eyle. Âmin. | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 05.03.10 9:04 | |
| Allah'ım!
Bana kendi celal ve azametinden, seni görüyormuşum gibi bir korku makamı nasib et. Kendi beni takvanla mutlu kıl. Beni, sana isyan etmekle bedbaht eyleme. | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 05.03.10 9:05 | |
| Allah'ım!
Nefsimde gina ve tokluk, kalbimde yakin, amelimde ihlas, gözümde nur ve dinimde basiret ver. Beni, bedenimin uzuvlarından -beğendiğin şekilde- yararlandır. Kulağımı ve gözümü (aklımdan faydalanmaları için) bana mirasçı kıl. Bana, zulümedenin karşısında bana yardımcı ol. Zalimin karşısında intikam ve galibiyetimi aşikâr eyle. Zalimin mağlub olmasıyla beni sevindir. | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 05.03.10 9:05 | |
| Allah'ım!
Senin geciktirdiğin şeyin acele olmasını, ve acele ettiğin gecikmesini arzu etmemem için, kaza ve kaderinde benim için hayır ve bereket mukadder eyle. | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 05.03.10 9:06 | |
| Allah'ım! benim keder ve hüzünlerimi gider. Kusurlarımı ört. Hatalarımı bağışla. Şeytanımı benden uzak et. Üzerimdeki bütün hakkları edâ eyle.
Amin... | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 05.03.10 9:08 | |
| Rabbim yüreğinde zerre kadar seni anan, sana dayanan, sana kanayan herkese acı, imanın nuruyla donat, Zira sen dilediğini hidayete erdirensin ey lütfunun sınırı olmayan! Ey Allah diyene acıyan! Ey merhametin kalbi! Varlığımızın ve bütün evrenin sahibi! Hayatımıza haram ve helal çizgilerini çeken sahibimiz! Bizleri iman nuruyla donat ki nice tomurcukların güle durmasına vesile olalım, Cemre cemre çoğalt bizi, Yağmur yağmur yağdır bizi imanın serin diyarlarından mahrum kalmış kurak yüreklere, Irmak ırmak coştur bizi Beyhude geçmiş yıllardan nice canlar döndürelim, Coşkun coşkun çağlat bizi Yüreklerdeki gaflet yangını söndürelim, Hep sana Rabbim! Hep sana sadık kıl cümlemizi AMİN | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 05.03.10 9:41 | |
| Sana teslîm oldum ey Rabbim! Sana îmân etdim, sana tevekkül etdim ve sana yöneldim, inanmayan lara karşı, sana dayanarak mücâdele etdim ve neticede ancak seni hakem olarak kabul etdim, benim evvelki yapdıklarımı da, sonradan yapacakla rımı da, gizli yaptıklarımı da açık yapdıklarımı da mağfiret et."
AMİN | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 05.03.10 9:42 | |
| Her şeye kadir olan Allah'ım, bütün gün kalplerimizi, vücutlarımızı, duygularımızı, eylemlerimizi, sözlerimizi iyice yönelt ve takdis et. Verdiğin emirlere göre yaşamamızı ve çalışmamızı sağla, öyle ki şimdi sana layık olup ebedi hayatta da seninle birlikte yaşayalım. | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 06.03.10 17:42 | |
| --------------------------------------------------------------------------------
AMİN
ALLAH'ım!
Bana kendi celal ve azametinden, seni görüyormuşum gibi bir korku makamı nasib et. Kendi beni takvanla mutlu kıl. Beni, sana isyan etmekle bedbaht eyleme.
ALLAH'ım!
Senin geciktirdiğin şeyin acele olmasını, ve acele ettiğin gecikmesini arzu etmemem için, kaza ve kaderinde benim için hayır ve bereket mukadder eyle.
ALLAH'ım!
Nefsimde gina ve tokluk, kalbimde yakin, amelimde ihlas, gözümde nur ve dinimde basiret ver. Beni, bedenimin uzuvlarından -beğendiğin şekilde- yararlandır. Kulağımı ve gözümü (aklımdan faydalanmaları için) bana mirasçı kıl. Bana, zulümedenin karşısında bana yardımcı ol. Zalimin karşısında intikam ve galibiyetimi aşikâr eyle. Zalimin mağlub olmasıyla beni sevindir.
ALLAH'ım! benim keder ve hüzünlerimi gider. Kusurlarımı ört. Hatalarımı bağışla. Şeytanımı benden uzak et. Üzerimdeki bütün hakkları edâ eyle.
Âmîn... | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 06.03.10 17:52 | |
| Âmîn...
Ey Rabbim sen bizlerin gönlüne huzur ver, kalbimizi iman aşkı ile doldur, senin rızan merkezli bir yaşam nasib et.
Kötülüklerden, musibetlerden, hasetlerden, fitne ficirdem, nazardan, kötü insanlardan, kadının şerrinden bizleri muhafaza eyle...
Senin yolundan ayırma, şeytanla başbaşa bırakma, son nefesi Senin yolunda vermeyi nasib et.
Allahım sen dünyadaki bütün müslüman kardeşlerimizin yar ve yardımcısı ol.
Dertleri olana derman, hasta olanlara şifa, darda olanlara bereket bolluk ihsan eyle.
Sen müslüman alemine kötü oyun planlayanların oyunlarını başlarına çevir, islah et onları, islah olmuyolarsa helak et Allahım.
Ya Rab kusurumuzu affet, bizi kendine kul kabul et, emanetini kabzetmek zamanına kadar bizleri emanetinde emin kıl.
Amin..Velhamdülillahi Rabbilalemin. | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 06.03.10 17:53 | |
| Âmîn.
Allah'ım!
Uykumuzu dinlenme kıl, gaflet kılma! Uyanıklık halimizi sâlih amel kıl, kötü amel kılma! Uykumuzu ibâdete vesîle kıl, engel kılma!
Gece gündüz, sabah akşam, hazarda seferde, uykuda uyanıklıkta bizden yardımını ve inâyetini esirgeme! İşlerimizi kolaylaştır! Güçlükleri aşmamızı sağla! Dertlerimize derman ver! Sıkıntılarımızı gider!
Maddî mânevî problemlerimize helâl çözümler nasip eyle! Dünyada ve âhirette her türlü gam ve kederimizi gider! Bizi Cehennem azabından koru!
Âmîn... | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 06.03.10 17:54 | |
| Ya Rabbi,Sen bizlerin sığınağı ve korunağısın,acı çeken herkese sukunet ve huzur ver,kudretini rahmetinle imdadımıza gönder,bize şükretmek üzere yeniden şifa ver.
AMİN __________________ | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 06.03.10 17:56 | |
| Amin.
Ey mülkün sahibi Allah'ım! Sen mülkü dilediğine verirsin, dilediğinden de onu çeker alırsın, dilediğini aziz edersin, dilediğini zelil edersin. Hayır Senin elindedir. Muhakkak ki, Sen her şeye kâdirsin. Geceyi gündüzün içine sokarsın, gündüzü gecenin içine sokarsın; ölüden diri çıkarırsın, diriden ölü çıkarırsın. Dilediğine de hesapsız rızık verirsin. Bizleri bağışla ve bizlere hayrlı rızıklar ihsan et.
Amin, Amin, Amin... | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 06.03.10 17:56 | |
| Amin.
Allahım, Elimizden Dilimizden Bilerek Yada Bilmeyerek İşlediğimiz Bütün Günahlardan Tevbe Ettik, Sen Kabul Eyle. Rabbim Sen Bizleri Sana Layık Kul, Habibine Layık Ümmet Eyle Ve Dinin Üzerine Bizleri Sabit Kıl.
Amin. | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 06.03.10 17:57 | |
| Amin.
Allah’ım, mazlumların duasını geri çevirme, zalimleri zulümlerinde,
kinlerinde, nefretlerinde boğ...
Amin. | |
|
| |
AKEVLER[HACER] Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 11.03.10 6:19 | |
| Allah’ım! Bizi ana–babaya akrabaya yetimlere yoksullara yakın komşuya uzak komşuya yakın arkadaşa yolda kalmışa ve sahip oldukları köleye iyilik edenlerden eyle! | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 12.03.10 11:52 | |
| Ey yalnızların,kendi başına kalmışların arkadaşı Ey mutsuzluğa düşmüşlerin yardımcısı Ey yoksulların zenginliği Ey zayıfların gücü Ey fakirlerin hazinesi Ey gariplerin sığınağı Ey tek güç ve kudret sahibi Ey ihsanıyla tanınan keremi sonsuz Rabbi'm Resulullah ve yakınları hürmetine sıkıntımı gider. Ey Rabbim sen sıkıntılarıma karşı hazırlığım, musibetim anında ümidim, yalnızlığımda arkadaşımsın. Gurbetimde dostum, kederli halimde beni ferahlatansın. İhtiyacım anında yardımıma koşan; zor anlarımda sığınağımsın. Beni korkuların karanlığından kurtaran aydınlığımsın. Ey Rabbim, sen şaşkınlığımda bana yol gösterensin. Biliyorum Rabbim, sen günahlarımı bağışlayan, ayıplarımı örten,sıkıntılarımdan kurtaran,kalbimi sevginle süsleyensin. Sen kalbimin hem tabibi hbirlikle yeşert kalplerimizdeki ümit ve neşeyi. Şeytanın hilelerinden uzak eyle, meleklerin hafifliğine kat bedenlerimizi. Sen beni yaratmışsın insan yaratanını sevmemezlik edebilir mi hiç? Sevgiden öte bu Rabbim, Sana aşığım. Sen beni kendine dost seçinceye kadar yaşat Ve aşkınla yandığım bir anda canımı al, Ki ölüm aşkımın adı olsun............! | |
|
| |
AKEVLER[HACER] Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 12.03.10 12:44 | |
| Allah'ım ! Kanadı kırık bir kuş gibiyim. Uçsam uçamıyor, göçsem göçemiyorum. Yarım bırakılmış bir düş gibiyim. Yardan da, serden de geçemiyorum. Menzile erememe korkusu sardı benliğimi Kolum kanadım kırık , gönlüm bin pare! Ey kalpleri evirip çeviren, ey gönüller sahibi ! Yaraları saran , dağılanı toplayan Sensin ! Varlığım Senin varlığının şahidi Varlığım Senin Rahmetinin şahidi! | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 14.03.10 0:45 | |
| Peygamber Efendimizin (s.a.v.) dilinden sifa duasi Peygamberimiz bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi. Ve şöyle buyururlardı:
"Ey Rabbim! Beni kendi devan ile tedavi et, bana kendi şifân ile şifâ ver ve beni kendi fazlınla Senden başkalarından müstağni kıl ve beni ezalarından uzak tut." Rabbim hayırlı şifa ihsan etsin. Amin __________________ | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 14.03.10 0:47 | |
| YA RABBİ!
Üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı sabit tut, işlerimizdeki aşırılıkları ve günahlarımızı bağışla, razı olduğun kulların olarak al bizi katına; şehidlerin salihlerin kat bizi yanına. (AMİN) | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 14.03.10 0:49 | |
| Allah'ım! Beni Allah ile aldatanlardan etme! Allah ile aldatanlara aldananlardan etme! şeytanın eylemlerimizi süslemesine izin verme! şeytanın süslediği eylemlerimize izin verme! Bana Hz.Adem'in tevbesini,Hz.Nuh'un direncini ver! Hz.ibrahim'in imanını,Hz.ismail'in teslimiyetini ver! Hz.Yakub'un dirayetini,Hz.Yusuf'un iffetini ver! Hz.Musa'nın celaledini,Hz.Harun'un sadakatini ver! Hz.Davud'un sadasını,Hz.Süleyman'ın gayretini ver! Hz.Eyyub'un sabrını,Hz.Lokman'ın hikmetini ver! Hz.Zekeriya'nın hizmetini,Hz.Yahya'nın şehadetini ver! Hz.Meryem'in adanmışlığını,Hz.isa'nın safiyetini ver! Ve Hz.Muhammed(s.a.v) in muhabbetini ver Ya Rab!
BiZi BIRAKMA ALLAH'IM...TUT ELiMiZi... | |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 14.03.10 0:49 | |
| YARABBİ BİZE İMAN ATEŞİ İLE YANIP TUTUŞAN BİR KALP EYLE, YARABBİ EVLERİMİZDEN,ELLERİMİZDEN,DİLLERİMİZDEN KUR'ANI AYIRMA YARABBİ PEYGAMBERİMİZİN SÜNNETLERİNİN YOLUNDAN GİTMEYİ HER DAİM KIL. YARABBİ DUALARIMIZI KALBEN YAPMAYI DİLDE BIRAKMAMAYI NASİP EYLE....AMİN
| |
|
| |
nurgül Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 14.03.10 0:52 | |
| Allah’ım, Muhammed ve âl-i Muhammed’e salat eyle ve düşmanların bana olan buğzunu muhabbete, zulüm ehlinin hasedini sevgiye, iyilerin kötü zanlarını güvene, yakınlarımın düşmanlığını dostluğa, akrabalarımın kötü davranışlarını iyiliğe, dostların ilgisizliğini yardıma, müdara edenlerin zahirî dostluklarını gerçek dostluğa, muaşeret edenlerin yüz ekşitmelerini güler yüzlülüğe ve zalimlerden korkmanın acılığını emniyet tatlılığına dönüştür.isteyeyim.
Âmîn... Âmîn... Âmîn... | |
|
| |
AKEVLER[HACER] Admin
| Konu: Geri: Her Güne bir Dua 14.03.10 4:36 | |
| Dua Sözümüzün miracıdır. Dua dudağımızın haccıdır. Dua dilimizin namazıdır. Dua arzularımızın kıblesidir. Dua, sözün göğe ağrışıdır. Dua, isteyen ile istemeyi verenin buluşmasıdır. | |
|
| |
| Her Güne bir Dua | |
|