Malzemeler: 200 g margarin 1 su bardağı Pudra Şekeri 1 poset şekerli vanilin 1 yumurta 1 poşet hamur kabartma tozu 2 su bardağı un 2 su bardağı hindistancevizi yarım çay kaşığı zencefil yarım çay kaşığı kişniş çay kaşığının ucu ile anason
Süsleme için: 50 g bitter çikolata 1 çay bardağı fındık kırıgı TARİFİ: Margarini mikser ile krem haline gelinceye kadar çırpın. Pudra şekeri, şekerli vanilin ve baharat karışımını ilave edip yoğun bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Yumurtayı ekleyip yarim dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu birlikte eleyin ve hamura azar azar ilave edip çırpmaya devam edin. Son olarak hindistancevizini ekleyin ve karıştırın. Hazırlanan hamuru 7 mm çapında yıldız uç takılmış krema torbasına doldurun. 5 cm uzunlugunda şekiller vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkın ve pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeler soğuduktan sonra, üzerlerine benmari usulü eritilmiş çikolatayi bir kürdan yardımıyla ince çizgiler halinde sürüp üzerine fındık kırığı serpin.
Benmari usulü: ısıyla direkt temas etmemesi gereken gıdalar bu yöntemle pişirilir ya da eritilir. Gıdanın bulunduğu kap, ocak üzerindeki veya fırın içerisindeki sıcak su dolu bir baska kabın içine oturtularak gıdanın pişirilmesi veya eritilmesi işlemi gerçekleştirilir.
nurgül Admin
Mesaj Sayısı : 3494 Nerden : İstanbul Reputation : 3 Kayıt tarihi : 04/11/09