nurgül Admin
Mesaj Sayısı : 3494 Nerden : İstanbul Reputation : 3 Kayıt tarihi : 04/11/09
| Konu: Kur'an-ı Kerim'de Geçen Zikir Ayetleri 22.11.10 18:07 | |
| Kur'an-ı Kerim'de Geçen Zikir Ayetleri -Ey iman edenler, Allah’ı çok çok zikrediniz ve O’nu sabah akşam tesbih ediniz.(Ahzab:41-42)
- Hem Rabbinin ismini zikret, hem de her şeyden kesilerek O’na ihlâs ile ibadet et. (Müzemmil:
- Sabah akşam Rabbinin ismini zikret.(İnsan:25)
- Allah’ı çokça zikredin ki, kurtuluşa eresiniz.(Enfal:45)
- Onlar inanmışlardır, kalpleri de Allah’ı zikretmekle huzura kavuşmuştur. Dikkat edin, kalpler ancak ve ancak Allah’ı zikretmekle huzura kavuşur.(Rad:28)
- Unuttuğun zaman Rabbini zikret ve şöyle de: Umulur ki Rabbim beni, doğruya daha yakın olana eriştirir.(Kehf:24)
- Benim zikrimden yüz çeviren bilsin ki, onun dar bir geçimi olur ve kıyamet günü de onu kör olarak haşrederiz.(Taha:124)
- Onları ne ticaret, ne de alış veriş Allah’ı zikretmekten, namaz kılmaktan, zekât vermekten alıkoyar. Onlar, gönüllerin ve gözlerin döneceği günden korkarlar.( Nur:37)
- Namaz kıl; muhakkak ki namaz, hayâsızlıktan ve fenalıktan alıkoyar. Allah’ı zikretmek en büyüktür.(Ankebut:45)
- Allah’ı zikreden erkek ve kadınlar, işte Allah bunların hepsine mağfiret ve büyük ecir hazırlamıştır. “Ey Rasulüm! Bil ki, Allah’tan başka ilah yoktur. Kendinin, inanmış erkek ve kadınların günahlarının bağışlanmasını dile. (Muhammed: 19)
- Rahman olan Allah’ı zikretmeyi görmezlikten gelene yanından ayrılmayacak bir şeytanı arkadaş olarakveririz.(Zuhruf:39)
- Artık siz beni zikredin ki, ben de sizi zikredeyim. Siz bana şükredin ki, ben de size olan nimetimi artırayım. Sakın nankörlük etmeyin.(Bakara:152)
- Onlar ayaktayken, otururken ve yanları üzere yatarken Allah’ı zikrederler.(Ali İmran: 191)
- Ayaktayken, otururken ve yanlarınız üzere yatarken Allah’ı zikredin. (Nisa:103)
- En güzel isimler Allah’ındır. O’na o isimlerle dua edin. O’nun isimler konusunda eğriliğe sapanları bırakın.(Araf:180)
- Rabbini gönlünden, korkarak gizli ve aşikar, sabah akşam zikret; sakın gafillerden olma. (Araf:205)
- Azim olan Rabbinin adını tesbih et.(Vakıa:74)
- Ey iman edenler! Mallarınız ve çocuklarınız sizi Allah’ı zikretmekten alı koymasın. Böyle olanlar hüsrana uğrayanlardır. (Munafikun:9)
- Kim Rabbini zikretmekten yüz çevirirse, Rabbi onu gittikçe artan bu azaba uğratır.(Cin:17)
- Muhakkak ki arınmış olan ve Rabbinin ismini zikredip namaz kılan saadete erişecektir. (Ala:14-15)
- Ey iman edenler! Allah’tan sakının. Herkes yarına ne hazırladığına baksın. Allah’tan sakının, çünkü Allah işlediklerinizden haberdardır. (Haşr:18) [b] | |
|