mucahid
Mesaj Sayısı : 4 Yaş : 62 Nerden : türkiye Reputation : 1 Kayıt tarihi : 02/09/10
| Konu: Allah İçin Sevmek Ve Kardeşlik 02.09.10 23:19 | |
| Ebu Hureyre radıyallahu anh'dan rivayet edilen hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: "Kıyamet gününde Allah-u Zülcelal şöyle nida eder: “Benim Celalim için birbirlerini sevenler nerde? Bu gün onları gölgenin olmadığı bu günde gölgelendericeğim." (İmam Malik, Şa’ar13; Müslim,Bir:37)
Ebu Zer radıyallahu anh' şöyle anlatmıştır: Ben Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem'e: “Ya Rasulallah! Bir kavmi seven ama o kavmi görmemiş ve o kavmin zamanına yetişemeyen insanın durumu nedir?” diye sordum.
Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Kişi sevdiği ile beraberdir." (Buhari, Edeb: 95-96; Müslim, Bir: 161-164; Ebu Davud:5126)
Yani diyelim ki bir insan peygamberleri, salih kulları ve evliyaları seviyor ama onların makamında değil. İşte Allah-u Zülcelal o kişiyi sevgisinden dolayı kıyamet gününde sevdiği insanlarla beraber yapacaktır. ALLLAH İÇİN KARDEŞİNİ ZİYARET ETMEK
Ebu Hureyre radıyallahu anh'dan rivayet edilen hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyuruyor: "Bir kişi başka bir köyde bulunan arkadaşını ziyaret etmek için yola çıktı Allah-u Zülcelal onun yanına bir melek gönderdi. Melek o adamın yanına geldiğinde: “Nereye gidiyorsun?” diye sordu. Adam; “Falan köyde kardeşim var onu ziyarete gidiyorum.” dedi. Melek: “Senin ondan bir borcun mu (ya da menfatin mi) var ki onun ziyaretine gidiyorsun?” diye sordu Adam:
“Hayır! Ben Allah rızası için kardeşimi ziyarete gidiyorum.” dedi. O zaman melek:
“Ben Allah'ın sana gönderdiği bir elçiyim. Sen nasıl o insanı Allah için sevdin ise Allah’ta seni sevdi." dedi. (Müslim,Bir:38)
Seyda Muhammed Konyevi (K.S) | |
|