katrenur Forum Yetkilisi
Mesaj Sayısı : 437 Yaş : 40 Nerden : cizre Reputation : 2 Kayıt tarihi : 13/03/10
| Konu: zeytinyağlı bezelye 20.04.10 5:50 | |
| ,MALZEMELER-YARIM KG BEZELYE -1 ADET SOĞAN -3/4 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ -1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA -1 ÇORBA KAŞIĞI TOZŞEKER -YARIM DEMET DEREOTU -1/4 LİMONUN SUYU -TUZ HazırlanışıÖn hazırlık olarak, ayıklanmış bezelyeleri, üstünü hafifçe örtecek kadar su ile yarı yarıya pişene dek haşlayalım. Ateşten indirdikten sonra bekletelim. Bu arada küp doğranmış soğanı, sıvıyağda pembeleştirelim. Üzerine 1 çorba kaşığı salçayı ve 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyip, yarım dakika daha kavuralım. Ardından bezelyeleri haşlama suyuyla birlikte katalım. Tuzunu ayarlayalım. Bezelyeleri, ağır ateşte pişmeye bırakalım. İndirmeye yakın, kıyılmış dereotunu serpelim. Ateşten alıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra üzerine limon suyunu gezdirip, servis yapalım | |
|
nurgül Admin
Mesaj Sayısı : 3494 Nerden : İstanbul Reputation : 3 Kayıt tarihi : 04/11/09
| Konu: Geri: zeytinyağlı bezelye 23.04.10 17:12 | |
| | |
|