Günde bir elma çok sayıda hastalığa karşı vücudu koruyor. New York'ta yapılan
bir araştırmanın sonucuna göre, hücrelerin zarar görmesine karşı direnci
arttıran güçlü bir antioksidan madde bulunan elma, güneş ışığı, kimyasal
reaksiyonlar ve günlük yaşamın sebep olduğu stresten kaynaklanan zararlara karşı
güçlü bir koruma sağlıyor.
Farelerin beyni üzerinde yapılan bir
araştırmanın elmada bulunan quercetin isimli antioksidan maddenin C vitaminine
göre beyin hücrelerinin muhtemel hasarlara karşı direncini çok daha iyi
koruduğunu ortaya koyduğu kaydedildi.
Diğer meyve ve sebzelerle mukayese
edildiğinde en yüksek quercetin oranına sahip olan meyvenin elma olduğu elmanın
Alzeheimer hastalığıyla mücadelede en faydalı yiyecek olduğuna dikkat çekildi.
Elmanın kendisinin elma suyu tüketimine nazaran çok daha faydalı
olduğunu kaydeden araştırmacılar, genelde kırmızı elmaların yeşil ya da sarı
elmalara göre çok daha fazla antioksidan madde ihtiva ettiğini ifade ettiler.
Soğan, kızılcık ve böğürtlen gibi meyve ve sebzelerde de bol miktarda
quercetin maddesinin bulunduğu belirtiliyor.